top of page

 

Кожна країна по-різному визначає напрям політики поводження зі сміттям.

 

 

 

Способи переробки сміття у різних країнах світу

Південний Китай

 

Використані презервативи в Південному Китаї переробляють в стрічечки для волосся. Ці стрічки продаються цілком добре, але деякі лікарі стурбовані гігієнічними аспектами цієї начебто цілком благої справи.

 

 

Європа

 

Ще до 20 століття більшість американців і європейців практикували використання відходів для вторинних потреб. Найчастіше це відбувалося в сільському господарстві. Наприклад, в Середні віки кожум'яки збирали людську сечу для дублення шкіри тварин. Сеча також застосовувалася при виробництві пороху.

 

До 20 століття найбільш вживаними у вторинному виробництві відходами були кістки. Перероблені кістки застосовувалися для виробництва гудзиків, желатину, різних клеючих матеріалів, а також папери.

 

На початку 20 століття став популярний процес, який називали «редукцією». При редукції змішувалися сирі відходи, які змішувалися з останками тварин, і потім отримана жирова субстанція використовувалася у виробництві мила, свічок та парфумерії.

США

 

Чотирирічна Хейлі Альсіп грає серед сотень квітів, зроблених з перероблених пластикових пляшок з-під води.

                             Таїланд

 

Мотоцикл, зроблений з перероблених матеріалів, із запасних частин автомобілів і велосипедів.

Афганістан 

 

Двері будинків в провінції Гільменд виготовляються з різних матеріалів - кришок з контейнерів, шматків тканини, мішків під рису або навіть банок.

Пакістан 

 

Людина пече комп'ютерний лом для вилучення з нього металів, які будуть використовуватися для пайки проводів в імпровізованій майстерні в Карачі.

Франція

 

Пара в «кімнаті-міхурі» в місті Рубе. Номер складається з переробленого пластику.

Африка

 

Світильник, виготовлений з вувузела (це стадіонні ріжки, використовувані уболівальниками ПАР) був продемонстрований під час конкурсу на повторне використання музичних інструментів.

Німеччина

 

Аргентинський дизайнер Лукреція Ловер позує з рулоном відеоплівки і сумкою, зробленої з переробленої відеоплівки у своїй студії в Берліні.

Ізраїль

 

Ізраїльські дизайнер Хадас Ицкович поруч з моделлю земної кулі, який вона створила, використовуючи перероблені пляшки напередодні святкування Дня Землі.

bottom of page